Посещение на военния инспекторат на Македония

Home/2017, Новини/Посещение на военния инспекторат на Македония

Посещение на военния инспекторат на Македония

На 5.10.2017 г. делегация от Република Македония посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя бе водена от господин Зоран Трайковски – главен инспектор на сектора за инспекция на Министерството на отбраната на Македония, и съпровождана от началника на инспектората на МО – бриг. адм. о.р. Валентин Гагашев. Гостите са на посещение в България по линия на двустранното сътрудничество между двете страни.

Делегацията беше посрещната от капитан първи ранг проф. Калин Калинов – заместник-началник по учебната и научната част на Военноморско училище. Той представи учебното заведение – история, материална база и учебни програми. Гостите се интересуваха от организацията на работа, от живота на академията, както и специалностите, в които се обучават студенти и курсанти. След края на презентацията, гостите оцениха по достойнство потенциала, с който Училището разполага, и зададоха конкретни въпроси за обучението по най-новата специалност – „Военен лекар“. Интерес бе проявен и към възможностите за обмен на обучаеми и преподаватели.

„Ние сме открити за нови форми на обучение, за да можем да надградим наученото“ – каза на раздяла представителят на военния инспекторат на Македония.

By | 2017-10-05T13:54:28+00:00 октомври 5th, 2017|2017, Новини|0 Comments

About the Author: