Home/2017, Новини, Събития/Посещение на началника на Военномедицинска академия във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Посещение на началника на Военномедицинска академия във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

 

На 6.10.2017 г. полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., началник на Военномедицинска академия – София, бе на официално посещение във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Той бе посрещнат от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на Училището.

Повод за срещата е започналата съвместна програма за обучение между двете учреждения. Специалността „Медицина“, която отговаря на най-високите национални и международни стандарти, се осъществява в редовна форма на обучение, по учебен план, разработен на базата на единните държавни изисквания за нея. Курсът на обучение е 6 години и включва 10 учебни семестъра и преддипломен стаж, по време на който се полагат държавни изпити. След завършване на пълния курс на обучение студентите получават образователно-квалификационните степени (ОКС) „Магистър“ по специалността „Медицина“ и „Бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“.

Постигнато е пълно съгласие по всички въпроси, касаещи предстоящото обучение на курсантите.

В края на визитата проф. Мутафчийски не скри своето задоволство от постигнатите резултати по време на базовата военна подготовка.

By | 2017-10-06T13:34:36+00:00 октомври 6th, 2017|2017, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: