Home/2017, Конференции, Научни конференции, Новини, Посещения, Събития/Приключи Генералната асамблея на Международната асоциация на морските университети

Приключи Генералната асамблея на Международната асоциация на морските университети

На 13.10.2017 г. приключи Генералната асамблея на Международната асоциация на морските университети (МАМУ), чийто домакин беше ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Официалното закриване се състоя в Интерхотел „Черно море“, град Варна. Във форума участваха 212 представители на 48 университета от 33 държави. Основната тема на Генералната асамблея и на съпътстващите я две конференции – за специалисти и за студенти, бе свързана с по-нататъшното развитие на морското образование. На заключителната церемония бяха наградени отличилите се докладчици.

Професор Нийл Бос – президент на МАМУ и директор на Австралийския морски колеж, който преди броени дни беше удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, изказа своята благодарност към домакините за перфектната организация и свършената работа по време на Асамблеята, както и в съпътстващите мероприятия. От своя страна проф. Медникаров, без да скрива задоволството си от чутото, сподели: „Чест и удоволствие е за нас да сме домакини на едно от най-значимите събития в световен мащаб“.

Форумът завърши с тържество, на което участниците си дадоха равносметка за свършената работа.

About the Author: