Home/2017, Курсанти, Новини, Празници, Събития, Състезания/Проведе се междуекипажно състезание

Проведе се междуекипажно състезание

На 20.10.2017 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе първото междуекипажно състезание за учебната 2017/2018 година в курсантския дивизион.

Курсантите показаха сила, лидерски качества, умения за работа в екип и огромен дух при преодоляване на състезателното трасе. То включваше теглене на камион, сглобяване и разглобяване на АК-47, преодоляване на препятствия, гасене на пожар, връзване на въже, катерене и комплексно силово упражнение за издръжливост. Всеки един от елементите беше оценяван от жури.

Началото на състезанието беше дадено от капитан първи ранг Борис Борисов, заместник-началник по административната част и логистиката на Училището. Силната конкуренция между екипажите беше наблюдавана и от капитан трети ранг Петър Климов, командир на батальона за подготовка на курсанти, както и от ротните командири на капитан Галина Иванова и капитан Димитър Вълчев.

След края на състезанието и прецизна обработка на резултатите за победител в междуекипажното състезание беше излъчен четвърти екипаж с командир курсант мичман Димитър Попов. Награда на екипажа победител връчи капитан първи ранг Борисов. Индивидуални награди получиха отличили се курсанти по време на състезанието.

About the Author: