Home/2017/Подписване на меморандум с общинската власт на град Нингбо, Китай

Подписване на меморандум с общинската власт на град Нингбо, Китай

На 22 ноември 2017 г. (сряда) от 15:30 часа в Конферентната зала на ВТУ „Тодор Каблешков“, по инициатива на ВТУ „Т. Каблешков“, ще бъде подписан официален меморандум за сътрудничество в областта на транспортната инфраструктура. От българска страна подписи ще положат представители на ВТУ „Т. Каблешков“, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, НК „Железопътна инфраструктура“, G.P. Group JSC и Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“. От китайска страна меморандумът ще бъде подписан от представители на Технологичния университет и общинската власт на град Нингбо, Китай.

За подписването са поканени зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията – г-н Велик Занчев, г-н Явор Георгиев и инж. Атанас Ташков от парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и доц. д-р Николай Цонков от парламентарната Комисия по образование и наука, както и министърът и зам.-министърът на общественото осведомяване и реклама в Общинския съвет на гр. Нингбо, и високопоставени представители на отделите по култура, финанси, протоколни дейности в Китай.

ВТУ „Т. Каблешков“ си партнира с Технологичния университет в Нингбо от 2013 г., като между двете институции е подписан договор за съвместно обучение и двустранен обмен на докторанти и студенти. Поредна инициатива в посока разширяване на академичното сътрудничество между България и Китай е създаването на „Мозъчен тръст“ (Think Tank), специализиран в консултантски услуги в сферата на транспортната инфраструктура за страните от Централна и Източна Европа.

By | 2017-11-26T14:08:53+00:00 ноември 20th, 2017|2017|0 Comments

About the Author: