Home/2017, Новини, Празници, Събития/25 години от създаването на Департамент за следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти

25 години от създаването на Департамент за следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти

На 27.11.2017 г. флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, връчи предметни награди на ръководители и преподаватели от Департамента за следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти във връзка с отбелязването на 25-годишнината от създаването на академичната структура.

Департаментът за следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти навлезе в своята четвъртвековна история с достойнство и професионални успехи. Летоброенето започва през 1992 г. със заповед на министъра на отбраната за създаване на Център за следдипломна квалификация във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, чиято основна задача е повишаването на квалификацията и езиковата подготовка на офицерите. Академичната структура преминава през редица трансформации, но запазва основните си критерии. Подготовката на обучаемите покрива високите изисквания на най-новата военна и военноморска професионална подготовка. През годините целенасочено се повишава цензът на преподавателите, актуализират се учебните и научните програми, както и материалната база. „Приносът на Департамента в процес на изграждане на български морски специалисти е безспорен“, отбеляза проф. Медникаров, като изказа дълбокото си уважение и благодарност към целия екип от директори и преподаватели от името на ръководството на Морско училище.

By | 2017-11-27T12:07:05+00:00 ноември 27th, 2017|2017, Новини, Празници, Събития|0 Comments

About the Author: