Home/2017, Курсанти, Научни конференции, Новини, Посещения, Студенти, Студентски конференции/Курсантско-студентска научна конференция в НВУ „Васил Левски“

Курсантско-студентска научна конференция в НВУ „Васил Левски“

На 30.11. и 1.12.2017 г. в Националния военен университет „Васил Левски“ се проведе курсантско-студентска научна конференция. В нея участваха възпитаници от Националния военен университет „Васил Левски“, от Академията на МВР в София, от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, които се включиха за първи път в конференцията тази година. Общо над 160 участници представиха 132 доклада. От ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включиха 15 курсанти с доклади в 4 от петте направления на форума.

Конференцията откри ректорът на НВУ „Васил Левски“, бригаден генерал д-р Пламен Богданов. Той приветства участниците и изрази радостта си, че вижда препълнена зала с млади и ученолюбиви хора, с афинитет към академично развитие и научни изследвания. Ректорът увери участниците, че Националният военен университет адмирира и насърчава техните първи стъпки в научната работа и им отправи покана и в бъдеще да се присъединят и към други научни форуми, организирани от Университета.

About the Author: