Home/2017, Новини, Събития/Христо Смоленов е удостоен със званието „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Христо Смоленов е удостоен със званието „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 7 декември 2017 година в Заседателна зала на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя церемония по присвояване на званието „Почетен професор“ на доц. д-р Христо Панчев Смоленов. На церемонията присъстваха членовете на Академичния състав на Военноморското училище, офицери, преподаватели, курсанти, студенти и цивилни служители.

С решение № 72 от 28 септември 2017 г. Академичният съвет на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, като признава професионалните постижения и отчита приноса на доц. д-р Христо Смоленов за популяризиране на културата и цивилизацията на град Варна, и високо оценява съпричастността му към инициативи на Висшето военноморско училище с лекции и научни изследвания, го удостоява с научното звание „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

По традиция почетният професор получи диплом и почетен знак на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В края на ритуала доц. д-р Христо Смоленов благодари за оказаната висока чест и си пожела и занапред да продължи доброто сътрудничество с Висшето военноморско училище. Ритуалът завърши със засаждане на дърво в парка на Училището.

Биография

By | 2017-12-07T18:59:25+00:00 декември 7th, 2017|2017, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: