Home/2018, Морско образование, Новини, Събития/Дни на сини кариери във Варна

Дни на сини кариери във Варна

Изключително атрактивна и иновативна инициатива стартира на 31.01.2018 г. във Варна. Дните на сините кариери събраха заедно морското образование и морския бизнес. Форумът бе открит от г-жа Илзе Атанасова – представител на Българския морски клъстър. В своята встъпителна реч тя подчерта важността на синия растеж в международен план – нуждата от морски професионалисти, опазването на морските аквакултури и развитието на морския бизнес.

Събитието бе уважено от заместник-областния управител г-н Карагьозов, г-жа Джеджева – представител на Морска администрация, г-жа Димова – заместник-ректор на Технически университет – Варна, и к-н I р. Борисов – заместник-началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В своето приветствие към участниците във форума к-н I р. Борисов акцентира на добрата професионална подготовка и отличната материално-техническа база на Училището.

В дните на форума представители от различни сфери на морския бизнес ще запознаят младите хора с предизвикателствата на морските професии. Целта на Дните на сините кариери е да се привлекат младежи към морския бизнес, запознавайки ги от първо лице с възможностите за обучение и последваща реализация, чрез презентации на представители на менингови фирми (Пристанище – Варна, Параходство БМФ и др.). Възможностите на морския сектор и кариерното развитие в него ще бъдат промотирани и от представители на Технически университет – Гърция, и Аграрен университет в Атина, партньори в проекта „Дни на сини кариери“.

About the Author: