Семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“

Home/2018, DivSea, научни проекти, Новини/Семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“

Семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“

На 15 февруари 2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“. Събитието е част от проект „Диверсификация на професионалното развитие на морските лица чрез съвместно разработване на програми за повишаване на компетентностите и сертифицирането им“ (DivSea) по програма „Eразъм+“, ключова дейност 2. „Стратегически партньорства“, сектор „Висше образование“.

Бенефициент по проекта е Морският университет в Констанца (CMU), Румъния, и партньори: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Европейска асоциация за кариерно ориентиране (EACG), Кипър, и STC – GROUP, Холандия.

По време на семинара бяха представени проектът и неговите цели. Бяха разгледани основни въпроси, свързани с предизвикателствата пред модерното морско образование, и представени резултатите от ключовите дейности относно разработването на актуални курсове, предоставящи адекватни знания, умения и разбирания на тези, които са вече част или желаят да бъдат част от морската индустрия и развитие.

Гостите на събитието – представители на водещи компании и институции в морската индустрия, високо оцениха представените резултати и значимостта на разработените курсове за подобряване на професионалните и социалните умения на морските лица.

Лектори на семинара бяха доц. д-р Николета Акоми от Морския университет в Констанца, Румъния, к.д.п. Андриян Евтимов – управител на „Старгейт меритайм“ и морски посланник на Международната морска организация за България, и проф. д-р Благовест Белев – ръководител на проекта за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

By | 2018-02-15T20:01:20+00:00 февруари 15th, 2018|2018, DivSea, научни проекти, Новини|0 Comments

About the Author: