Home/2018, Курсанти, Новини, Събития, Състезания/Участие на курсанти в национален крос „По стъпките на Васил Левски“

Участие на курсанти в национален крос „По стъпките на Васил Левски“

На 17.02.2018 г. се проведе ежегодният национален крос „По стъпките на Васил Левски“, в памет на 145-годишнината от гибелта на Апостола на свободата на България. Организатори на събитието бяха Община Троян, клуб по ориентиране „Хемус“ и СУ „Христо Ботев“ от гр. Троян. Кросът се провежда от 2009 г. и включва два маршрута – 8 и 12 км, като стартът е от центъра на гр. Троян, а финалът – пред Троянския манастир.

За втора поредна година курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, под ръководството на к-н Димитър Вълчев, участваха в националния крос в дистанции 8 км (мъже и жени) и 12 км (мъже). Призови позиции бяха завоювани в следните групи: първо място в група жени (8 км) – курсант Виктория Комитова; второ място в група мъже (8 км) – курсант Николай Тодоров, и трето място в група мъже (8 км) – с-на II ст. Николай Петров.

След почитане на паметта на Апостола по този достоен начин, курсантите посетиха националните паметници – символи на свободата и държавността на България: паметник „Плевенска епопея 1877 г.“ в град Плевен и крепостта Царевец в гр. Велико Търново.

About the Author: