Home/2018, Новини, Посещения, ПСК/Главният сержант на БА посети Професионалния старшински колеж

Главният сержант на БА посети Професионалния старшински колеж

На 27.02.2018 г. на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха старшина Калин Крумов, главен сержант на Българската армия, и старшина Петър Симеонов, главен сержант на Съвместното командване на силите. Те бяха съпровождани от флагманския старшина на Военноморските сили, мичман Тинко Димитров.

Гостите бяха посрещнати от офицерски кандидат Свилен Савов, директор на Професионалния старшински колеж. Той представи накратко Военноморското училище и Колежа. Беше обърнато внимание на учебните програми, по които се подготвят военноморските старшини. След края на презентацията бяха демонстрирани възможностите за провеждане на занятия в симулационните комплекси на Училището, които отговарят на всички съвременни изисквания.

Посещението завърши със среща на главния сержант на БА с обучаеми в Колежа. Старшина Калин Крумов отговори на поставените му въпроси.

Визитата е в съответствие с Плана за дейността на Щаба на отбраната и цели запознаване на главния сержант на БА с процеса на организиране и провеждане на подготовката на старшини и матроси, както и запознаване на военнослужещите с възможностите за професионалното им развитие, обучението и мотивацията. Резултатите от срещите ще бъдат докладвани пред Началника на отбраната.

By | 2018-02-27T14:03:52+00:00 февруари 27th, 2018|2018, Новини, Посещения, ПСК|0 Comments

About the Author: