Home/2018, Делегация, Посещения/Делегация на Алжирската народно-демократична република гостува във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Делегация на Алжирската народно-демократична република гостува във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

От 30 април до 5 май 2018 г. на официално посещение в нашата страна е военна делегация от Алжирската народно-демократична република. Целта на визитата е проучване на възможностите за обучение на алжирски военнослужещи в български военнообразователни институции.

През първите два дни от пребиваването у нас делегацията посети Висшето военноморско училище.

По време на разговорите с ръководството на морската академия началникът на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, представи възможностите за обучение в различни специалности и образователни и научни степени. На представителите на алжирската делегация бяха връчени отличителни плакети на ВВМУ. Бяха проведени практически демонстрации на учебно-материалната база и специализираните лаборатории на морската академия.

От своя страна ръководителят на делегацията, началник на Управление за подготовка на личния състав в Генералния щаб на Народната национална армия на Алжир, ген. м-р Зерад Чериф, благодари за гостоприемството и предоставената възможност да се запознаят с широкия спектър на форми за обучение и научна дейност във Военноморското училище.

Установихме, че между нас има доверие и бихме искали да използваме Вашия опит, за да развием нашите ВМС“, подчерта генералът.

В края на посещението гостите от Алжир изразиха готовност за установяване на ползотворно сътрудничество и подчертан интерес в областта на военноморското образование и научноизследователската дейност. Отправена бе и покана към флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров да посети Алжир – за обмяна на информация и обсъждане на конкретни договорености.

Материала подготви Матей Тодоров

By | 2018-05-02T18:29:23+00:00 май 2nd, 2018|2018, Делегация, Посещения|0 Comments

About the Author: