Home/2018, Еразъм, международни проекти, Морско образование, Новини, Посещения/Преподавателска мобилност по програма Еразъм+

Преподавателска мобилност по програма Еразъм+

От 6 до 10 май 2018 г. к-н I р. доц. д-р Николай Великов, декан на Факултет „Навигационен“, проведе академична преподавателска мобилност по програма Еразъм+ по покана на Факултета по навигация, корабни машини и механизми и радиоелектроника към Университета Ла Лагуна в Тенерифе, Испания.

По време на посещението капитан Великов изнесе семинарни занятия пред студенти от трети и четвърти курс от специалност „Корабоводене“. Предвид факта, че споразумението между двата университета е подписано преди няколко месеца и това е първият контакт между двете морски училища, доцент Великов представи учреждението, в което преподава в родината си.

Благодарение на програма Еразъм+ координаторът на испанския университет – капитан Антонио Диас, който е преподавател по астронавигация, представи на своя колега материалната база, историята и дейността на Факултета.

На проведените срещи с директора на секция „Корабоводене, корабни машини и радиоелектроника“ – д-р Антонио Охиега, и с професор Николас Маричал – декан на Политехническия инженерен факултет, беше изразено твърдо намерение за задълбочаване на контактите между двата университета. Беше обсъдена възможността за съвместна образователна и научноизследователска дейност.

Домакините споделиха за няколко научни проекта, сред които особено интересни са тези за преминаване изцяло на зелена енергия и офшорни дейности в акваторията между Канарските острови и африканския бряг.

Университетът Ла Лагуна има над 20 000 студенти, обучаващи се в различни области на висшето образование, включително морски науки.

В края на визитата си капитан Великов покани преподавателите и студентите да посетят ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, възползвайки се от  програмата за студентска и преподавателска мобилност Еразъм+.

About the Author: