Home/2018, Конференции, международни проекти, Научни конференции, научни проекти, Новини, Събития/Единадесетата международна научно-приложна конференция „Цифрова икономика и блокчейн технологии“

Единадесетата международна научно-приложна конференция „Цифрова икономика и блокчейн технологии“

На 29.06.2018 г. в конферентната зала на хотел „Палас“, комплекс „Слънчев ден“, КК Св. св. Константин и Елена, бе открита Единадесетата международна научно-приложна конференция „Цифрова икономика и блокчейн технологии“. Конференцията се провежда под патронажа на българския еврокомисар по цифрова икономика и общество – г-жа Мария Габриел.

Организатор на научния форум е Асоциацията на преподавателите по икономика и управление в индустрията – България (АПИУИ). Съорганизатори са ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Икономическият университет – Варна, и Техническият университет – Варна.

За 11-и пореден път във форума се включват представители от много български университети, както и университети от Италия, Финландия, Великобритания, Русия, ОАЕ, Германия, Сингапур и САЩ. В рамките на 3 дни ще бъдат изнесени над 55 научни доклада, изведени в 7 основни тематични направления в областта на икономиката и мениджмънта на иновациите в различните видове индустрии и революционното навлизане на цифровите мрежови модели за управление.

По време на конференцията акцент ще бъде поставен върху научните изследвания в интерес на иновациите във висшето образование и решаването на научни задачи, съобразени с динамично променящите се международни стандарти, свързани с предизвикателствата на цифровата икономика.

Международният форум и проведените дискусии ще допринесат за развитието на сектора и за запазването на неговата уникалност в образователния и икономическия живот на страната.

About the Author: