Посрещане на Випуск 2023

На 10.08.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя церемония по посрещането на курсантите от Випуск 2023. В 9:00 ч. на входа на Училището 24-ма младежи и 17 девойки от различни градове на страната прекрачиха прага на флотската Алма матер, за да положат основите на своята офицерска кариера.

Младите курсанти и техните родители бяха посрещнати с „Добре дошли на борда“ от командния състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Началника на Военномедицинска академия.

Подготовката на бъдещите офицери стартира с военно обучение, при което те ще изучават военните устави и порядки в рамките на 40 дни, а след това предстои да положат военна клетва пред бойното знаме.

В продължение на пет години 14 момчета и 7 момичета, избрали да учат в Морско училище, ще се обучават в специализациите „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи за ВМС“. Първенецът от приема с бал 34,5 е курсант Лилия Костадинова.

За втора поредна година прага на флотската Алма матер прекрачват и 11 момичета и 10 момчета, курсанти по „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. Първенец от приема е курсант Цветелина Гинева, с бал 42,66.

Курсантите първенци и техните родители бяха интервюирани от медиите, чиито представители присъстваха, а пред академичния състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ емоционално изразиха своето удовлетворение от това, че след приема им в Морско училище сбъдват една от мечтите си.

About the Author: