Home/2018, Делегация, Морско образование, Новини, Посещения/Морско училище подписа документ за двустранно сътрудничество с украински университет

Морско училище подписа документ за двустранно сътрудничество с украински университет

На 27.09.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на официална визита пристигнаха представители от Дунавския институт към Националния университет в град Измаил, Украйна. В делегацията участваха: г-н Василий Желязков, началник на Катедра по хуманитарни науки, старши преподавател госпожа Людмила Турлак и курсант Максим Кофман. Те бяха посрещнати от началника на Научната секция за изследвания, морски иновации и перспективни технологии – капитан I ранг проф. д-р Мирослав Цветков, който презентира пред гостите историята и традициите на Училището.

По време на визитата бяха обсъдени различните направления, в които се обучават курсанти и студенти, както и тяхната последваща реализация. По време на визитата гостите се запознаха с учебно-материалната база на Морско училище и така придобиха представа за протичането на учебния процес. Те разгледаха симулатори, тренажори, лаборатории и лекционни зали. Основната тема на разговор беше в посока за бъдещо сътрудничество между двете висши учебни заведения и обмяна на преподаватели.

В края на срещата беше подписан документ за двустранно сътрудничество.

About the Author: