Home/2018, Делегация, Новини, Посещения, Събития/Комисията по отбрана посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Комисията по отбрана посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 30.09.2018 г. Комисията по отбрана към Народното събрание на Република България бе на визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В първото по рода си посещение се включиха по-голямата част от членовете на комисията.

Гостите бяха посрещнати от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на Училището. Той запозна народните представители с историята, традициите и структурата на най-старото техническо училище в страната, лидер във военноморското образование. Бяха представени и част от проектите, по които Военноморско училище работи, и техният принос за определяне на ролята и мястото на Военноморските сили в отбраната на страната.

Народните избраници с интерес проследиха представянето, след което последваха множество въпроси, свързани основно с новоразкритите специалности „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ и „Кибер операции“.

Гостите имаха възможност да разгледат учебната и материално-техническата база. Бяха им представени няколко симулатора, тренажори и лекционни зали. Последва и среща с ръководството на батальона за подготовка на курсанти, при която депутатите разговаряха с курсантите. Качеството на образованието и безупречната подготовка бяха декларирани от самите обучаеми.

By | 2018-09-30T16:03:07+00:00 септември 30th, 2018|2018, Делегация, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: