Home/2018, конкурси, Новини, Събития/Заключително събитие от конкурса за кратки космически филми в интернет Big Bang Space Tube

Заключително събитие от конкурса за кратки космически филми в интернет Big Bang Space Tube

В Планетариума на Военноморско училище се проведе заключителното събитие за България на европейския конкурс Big Bang Spacetube Festival. Конкурсът се организира от Бенжамин Шрайбер от Европейската космическа агенция, а у нас ВВМУ „Никола Вапцаров“ е национален организатор и координатор. Конкурсът, който е за кратки филми за Космоса, е насочен към ученици от 9 до 19 години и се проведе от април до септември. Участваха ученически екипи от цялата страна.

На 5.10.2018 г. в Звездната зала на Планетариума се проведе заключителната среща на учениците за представяне на филмите и награждаване на най-добрите екипи. На финалния етап присъства и организаторът, г-н Шрайбер, който връчи наградите на отличените екипи. Филмите са представени и в https://www.spacetube.xyz/bulgaria.

Студентският съвет, Студентското астрономическо общество и Студентското космическо общество връчиха специална награда на избран от тях ученически филм. Срещата завърши с демонстрация на звездното небе в Планетариума.

By | 2018-10-06T08:44:56+00:00 октомври 6th, 2018|2018, конкурси, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: