Home/2018, Новини, Посещения, Събития/Световноизвестен експерт по антитероризъм изнесе лекция във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Световноизвестен експерт по антитероризъм изнесе лекция във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 6.11.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на официално посещение бе полк. Амир Горен, световноизвестен експерт по въпросите за антитероризма, участвал в 8 войни и стотици специални операции. Той е с повече от 34-годишен опит в подготовката на специални операции от всички нива – командване и управление, защита, вътрешна сигурност и контратероризъм. След като преминава в запаса, той заема командни позиции в Училището по антитероризъм към израелските сили за отбрана. Към момента командва екипа за специални операции и контратероризъм.

Неговият богат опит включва планиране, организиране, изпълнение и мониторинг на различни проекти в областта на сигурността по целия свят, в т.ч. подготовка за сражения, физическа подготовка, техническо оборудване и специализирани решения както за частния, така и за публичния сектор.

Неговата дейност в Европа, Близкия изток, Азия, Африка и САЩ включва консултиране на антитерористични звена, сигурност и защита по въздух, земя и вода, трениране на елитни, полицейски и военни звена, подготовка на специални операции и др.

Полк. Амир Горен е член на управителния съвет на Академията за сигурност в щата Невада, САЩ. Академията покрива широк кръг от обучения в областта на сигурността, като: антитероризъм, VIP охрана, охрана на критична инфраструктура и консултиране в областта на сигурността.

Полковникът бе посрещнат от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който изнесе презентация, представяща историята, традициите, учебно-материалната база, мисиите и проектите, в които участва ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, като лидер във военноморското образование в страната.

По време на посещението си гостът изнесе лекция пред курсанти от четвърти и пети курс на тема „Мерки за защита на търговски и военни плавателни средства и пристанища“.

By | 2018-11-06T12:48:44+00:00 ноември 6th, 2018|2018, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: