Home/2018, Делегация, Новини, работна среща/Представители на Stamco Ship Menagement посетиха Морско училище

Представители на Stamco Ship Menagement посетиха Морско училище

На 21.11.2018 г. на официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха представители от фирма Stamco Ship Menagement – мениджмънт директорът Костас Турнис и отговорникът за управлението на служителите – Михалис Матсиас. Фирмата е на пазара повече от 22 години и е основана в гр. Варна, като през далечната 1993 г. започва с два кораба, а днес бройката е нараснала до над 55. Една от най-важните задачи, които си поставя компанията, е да осигури безопасно корабоплаване. За целта компанията е оборудвала учебен център, в който всички заминаващи офицери се запознават с нейните правила и с международните стандарти за безопасност.

Гостите бяха посрещнати от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров в симулационния комплекс „Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона“, създаден по проекта „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона“.

Поради бързото развитие на търговския флот, собствениците на кораби и дружествата за управление на кораби всяка година се нуждаят от компетентни и опитни екипажи, които са добре обучени както в сферата на своята специализация, така и в стандартите за безопасност. Целта на посещението в Морско училище бе да се затвърди сътрудничеството между Училището и корабната компания. Бяха обсъдени варианти за обучението на плавателен състав от навигатори и механици за нуждите на Stamco Ship Menagement. По време на визитата гостите се запознаха с  учебно-материалната база.

By | 2018-11-22T11:42:18+00:00 ноември 22nd, 2018|2018, Делегация, Новини, работна среща|0 Comments

About the Author: