Home/2019, Делегация, международни проекти, Новини, Посещения/Меморандум за сътрудничество

Меморандум за сътрудничество

На 28.01.2019 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за втори път на официално посещение бе полк. Амир Горен, световноизвестен експерт по въпросите за антитероризма, участвал в 8 войни и стотици специални операции. Той е с повече от 34-годишен опит в подготовката на специални операции от всички нива – командване и управление, защита, вътрешна сигурност и контратероризъм. След като преминава в запаса, той заема командни позиции в Училището по антитероризъм към израелските сили за отбрана. Към момента командва екипа за специални операции и контратероризъм.

Полковникът бе посрещнат от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който изнесе презентация, представяща историята, традициите, учебно-материалната база, мисиите и проектите, в които участва ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, като лидер във военноморското образование в страната.

Полк. Амир Горен пристигна като представител на Международния институт за изследвания в областта на миграцията и сигурността (IIMSR), европейска организация със седалище в България. Той неведнъж е казвал, че признава и уважава експертния опит и големия авторитет на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Целта на посещението на делегацията от IIMSR е да споделят своята визия и мисията относно изграждането и усъвършенстването на проучванията в областта на миграцията и сигурността. В рамките на посещението бе подписан меморандум за сътрудничество между IIMSR и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. По време на срещата бяха обсъдени конкретни проекти за бъдещо сътрудничество.

About the Author: