Home/Курсанти, Новини, Спорт, Състезания/Национален поход и крос „По стъпките на Васил Левски“

Национален поход и крос „По стъпките на Васил Левски“

В навечерието на 146-годишнината от обесването на Васил Левски – Апостола на българската свобода, курсанти и преподаватели от ВВМУ ,,Н. Й. Вапцаров“ взеха участие в национален поход и крос „По стъпките на Васил Левски“ в гр. Троян, изминавайки част от пътя, по който той често е минавал.

Кросът бе разделен на няколко варианта: 3, 8 и 12 км. Представители от Морско училище взеха участие и извоюваха призовите места в масовия старт на 8 км. Курсант Лилия Костадинова се класира на първо място на дистанция 8 км, група „жени – 20“. Курсант мичман Надежда Владимирова бе класирана на трето място на дистанция 8 км, група ,,жени – 21А“. Трима курсанти и командирът на рота – капитан Димитър Вълчев, взеха участие в надпреварата на разстояние 12 км.

Всички участници се представиха достойно и дадоха всичко от себе си в името на това, да си припомним делото на Апостола, неговите завети и идеали.

След края на националния крос, ръководството на Морско училище организира за участниците посещение на няколко архитектурно-исторически обекта – бяха посетени Плевенската панорама и крепостта Царевец.

By | 2019-02-18T19:48:35+00:00 февруари 17th, 2019|Курсанти, Новини, Спорт, Състезания|0 Comments

About the Author: