Home/2019, Интервюта, международни проекти, Новини, Посещения, работна среща/Golden Union Shipping набират кадети от Морско училище

Golden Union Shipping набират кадети от Морско училище

На официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе г-н Джордж Габриел, директор на „Голден Юниън Шипинг“ (Golden Union Shipping). Компанията, която той представлява, е основана на 22 февруари 1977 г. в Панама от Теодор Вениамис, който все още е председател и управляващ директор. Притежават драгажни плавателни съдове и 45 кораба, които в наши дни плават по море. Golden Union е пионер в транспортирането на цимент в насипно състояние. Компанията закупува редица кораби за насипни товари и ги превръща в циментовози. Разработва и собствени проекти за транспортиране на цимент. Джордж Габриел откровено отговори на въпросите, поставени пред него.

– Какви са Вашите впечатления от Висшето военноморско училище?

– Усещам своето посещение като връщане назад във времето, към студентските си години в морската академия. Определено, бях приятно изненадан от материалната база и високото ниво на обучение, покриващо не само теоретичната, но и практическата част от съвременните изисквания. Впечатлен съм от това, че в Морско училище има възможност за обучение изцяло на английски език, което дава предимство при работа в морската индустрия, всички знаем, че това е един от основните езици на борда.

– Мислите ли, че обучението на нашите студенти отговаря на изискванията на морските компании?

– Обучението, предлагано тук, отговаря адекватно на търсенето на морските компании. Нивото на подготовка на навигаторите и механиците напълно покрива стандартите, изисквани от Международната морска организация (IMO).

– Проявявате ли интерес към наши обучаеми за стажантски програми?

– Да, имам много голям интерес. Преди две години започнахме с няколко кадети. Обратната връзка, която получихме от капитаните, при които плаваха, бе отлична. В резултат на това взехме решение през тази година да увеличим приема за стажантска практика. Именно заради това и съм тук, искам лично да окуражим Вашите студенти, които  ще подадат документи в нашата компания. Към момента 28 души от Морско училище са кандидатствали при нас. Надяваме се, че ще имаме възможност да осигурим места за всички.

– Ще продължите ли бъдещо сътрудничество с Морско училище?

– Да, разбира се. Ние търсим различни варианти да работим заедно. Търсим пътища за обмяна на актуална информация. Това, което ние можем да предложим, е практика на Вашите обучаеми – както за вътрешнопристанищна дейност, така и за класически плавателен състав.

– Благодаря Ви много.

– И аз Ви благодаря. Желая на Вас и всички Ваши обучаеми здраве и успешна реализация в областта на морската индустрия.

About the Author: