Home/2019, Делегация, Новини, Посещения/Официална визита на офицери от Военноморските сили на Република Гърция

Официална визита на офицери от Военноморските сили на Република Гърция

На 14 март 2019 г. на официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха флотилен адмирал Георгиос Кампуракис, директор на Дирекция „Планове и политики“ в Главния щаб на ВМС на Република Гърция, к-н I ранг Ефстатиос Кариакидис, началник на отдел в Дирекция „Планове и политики“ в Главния щаб на ВМС на Република Гърция, и к-н II ранг Сократие Карамутае, щабен офицер в Дирекция „Планове и политики“ в Главния щаб на ВМС на Република Гърция. Флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров изнесе брифинг пред гостите и ги запозна с традициите, мисията, международните проекти, по които работи Морско училище, и с учебно-материалната база.

Военноморските сили на Република България и Република Гърция разполагат със значителен брой учебни центрове за обучение и подготовка на морски кадри. По време на срещата бяха обсъдени възможности за осигуряване на стажантски практики за обучаеми от двете страни.

Флотилен адмирал Георгиос Кампуракис сподели: „Благодаря за топлото посрещане. Тук сме не само заради двустранното ни военно сътрудничество, а и заради приятелските ни взаимоотношения, благодарение на които заедно работим успешно.“

About the Author: