Home/2019, конкурси, Новини, Събития/Връчиха награди „Варна“ за принос в образованието, науката и културата

Връчиха награди „Варна“ за принос в образованието, науката и културата

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Община Варна, зала „Пленарна“, се проведе ежегодната церемония за връчване на Награда „Варна“ в сферата на науката и висшето образование. Отличените бяха наградени и поздравени за постиженията им от г-н Иван Портних, кмет на гр. Варна, и от председателя на Общински съвет – Варна, г-н Тодор Балабанов.

В раздел „Хуманитарни науки“ индивидуална награда получи заместник-началникът по учебната и научна част на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – капитан I ранг професор д-р Калин Калинов – за своята монография „Аспекти на теорията на организациите. С прости думи за сложността на системите“ .

Монографията е посветена на системния подход към организациите. Нейната идея е на достъпен език за широк кръг от читатели да представи концептуалната рамка на този подход, както и съвременни идеи в областта на изследване на организациите. Като цяло изложените тези в книгата се стремят плавно да пренесат читателя от „царството“ на здравата теория към „хоризонта“ на изследователската интуиция, без при това да усложняват излишно изложените тези“.

By | 2019-05-22T15:59:24+00:00 май 22nd, 2019|2019, конкурси, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: