Home/2019, Новини, Студенти, Събития/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откри изцяло реновирано студентско общежитие

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откри изцяло реновирано студентско общежитие

Студентското общежитие е разположено на 3 етажа, с общо 66 жилищни стаи за двама или трима студенти, като всяка стая е на площ между 16 и 20 кв. м, със самостоятелен санитарен възел. Общежитието е за 174 студенти, като условията в него са много добри. На 1.12.2019 г. трябва да завърши основният ремонт и на втората 5-етажна сграда, с капацитет от 125 стаи, предвидени за 320 студенти. Сградите са санирани, с подменена  дограма. Основно ремонтирани са всички стаи – подменени са ВиК и ел. инсталацията, фаянсът в санитарните помещения, подовата настилка и осветлението. Изградена е пожароизвестителна система, система за видеонаблюдение, система за интернет и кабелна телевизия (договорите с кабелния оператор са индивидуални). Мебелите са изцяло подновени, като всеки студент разполага с гардероб, бюро, библиотека, нощно шкафче. От есента предстои разкриване в района и на пералня за индивидуално пране и химическо чистене. Общежитието се отоплява с парно на природен газ. Месечният наем, в това число отопление, вода и електроенергия, е 104 лв. на човек. Общежитието е с ограничен достъп на външни лица, тъй като територията на Училището е с пропускателен режим и не е позволен достъп на външни лица.

Студентите могат да дооборудват стаите с лични хладилник, микровълнова печка, кафемашина, ел. кана и телевизор. Не се разрешава внасянето на готварски печки с открити плочи за готвене.

„Този ремонт бе направен с единствената цел да бъдат създадени оптимално добри условия за нашите студенти“, заяви флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров при пускането в експлоатация на новото общежитие.

Общата стойност на инвестицията за ремонта е 635 000,00 лева. „Разходите за ремонта са напълно оправдани, когато става въпрос за комфорта на нашите обучаеми“, бе категоричен капитан първи ранг о.р. Светослав Димитранов, помощник-ректор на Университета.

By | 2020-05-02T13:07:11+00:00 юли 28th, 2019|2019, Новини, Студенти, Събития|0 Comments

About the Author: