Home/2019, Новини, Празници, Студенти, Събития/Промоция на Випуск 2019

Промоция на Випуск 2019

На 10 август 2019 г. (събота) от 10:00 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център – Варна, се състоя тържествена церемония по връчване на дипломите на студентите от Випуск 2019 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В препълнената зала присъстваха студенти и техните семейства, приятели, преподаватели, представители на държавната и местната власт, почетни консули, ректори на университети, представители на морски фирми, бивши и настоящи възпитаници на Училището.

След успешно полагане на държавните изпити 338 студенти получиха своите дипломи с печата на най-престижната институция на морското образование в страната – флотската Алма матер. От този ден те вече са морски капитани, корабни и океански инженери, електро- и радиоинженери, специалисти по управление и експлоатация на гражданския флот, морските и речните пристанища и компютърни специалисти. Отличникът на Випуск 2019 на Висшето военноморско училище е Диляна Димитрова, специалност „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, която завършва пълния курс на своето обучение с „Отличен – 6“. Както традицията повелява, името на отличника на Випуска всяка година се изписва със златни букви на стената на „Първенци на випуските на Морско училище“.

Церемонията започна с приветствено слово на началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Той се обърна към абсолвентите с думите: „Повод за гордост е, че много от нашите възпитаници имат успешна професионална реализация във всички ключови отрасли в страната и чужбина.“ Министърът на околната среда и водите – г-н Нено Димов, поздрави випускниците на Морско училище и им пожела успешна бъдеща реализация. Протойерей Живко Георгиев отслужи благословия от името на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Официални гости на празника на Морско училище бяха: г-н Нено Димов – министър на околната среда и водите на Република България, г-н Илиян Милушев – съветник на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, г-н Пейчо Пейчев – заместник-кмет на Община Варна, г-н Людмил Михайлов – директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“, г-н Йордан Йорданов – кмет на Община Добрич, генерал-майор Груди Ангелов – началник на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, бригаден генерал Явор Матеев – командир на 68-а бригада специални сили, к-н I ранг Атанас Змийчаров – заместник-началник на Щаба на Военноморските сили, протойерей Живко Георгиев, к.д.п. Андриян Евтимов и к.д.п. Димитър Димитров – посланици на Международната морска организация, к.д.п. Валентин Енчев – изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“ – Варна, капитан Петър Тухчиев – председател на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, г-н Иван Иванов – почетен консул на Република Казахстан във Варна, и др.

About the Author: