Home/2019, Делегация, Новини, Посещения/Директорът на Дирекция КИС в Министерство на отбраната – на посещение в Морско училище

Директорът на Дирекция КИС в Министерство на отбраната – на посещение в Морско училище

На 10.09.2019 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, посрещна делегация начело с директора на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ в Министерство на отбраната – бригаден генерал Емил Шошев. Работната визита бе с цел запознаване с новите проекти и специалности, които реализира Военноморското училище.

Проф. Медникаров посрещна гостите в заседателната зала, където бе направена обширна презентация на учебното заведение и реализираните към момента проекти. По време на срещата бяха водени разговори относно възможностите за взаимно сътрудничество и реализация на кадри от IT сектора. Тази година Морско училище разширява спектъра си на обучение и за първи път приема курсанти в специалност „Кибероперации“. Новата специалност е част от технологичния напредък за нуждите на военнообразователната система. България в момента е на 5-о място в света по качество на специалистите в IT сферата.

След презентацията гостите разгледаха учебната материално-техническа база на Морско училище и най-новите модерни лаборатории и тренажори.

By | 2019-09-11T07:09:22+00:00 септември 10th, 2019|2019, Делегация, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: