Home/2019, Новини, Събития/Астрономическа изложба „Нагоре и отвъд“ в Звездната зала на Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Астрономическа изложба „Нагоре и отвъд“ в Звездната зала на Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

В звездната зала на Планетариума е представена изложба на астрономически постери на Международния астрономически съюз. Това е организация на професионалните учени в областта на астрономията. През 2019-а се навършват 100 години от основаването му. В чест на юбилея през годината по цялата планета са организирани инициативи под наслов „Под едно небе“. Студентската общност на ВВМУ „Никола Вапцаров“ е част от националната и международната общност, отбелязващи този юбилей.

Материалите по изложбата са преведени на български език и предоставени от Института по астрономия с НАО – Рожен, към БАН. Темата е „Нагоре и отвъд“, като експозицията представлява пътешествие през столетието на астрономически научни изследвания и открития.

Изложбата се представя в различни градове от страната и буди интереса на всички, които се вълнуват от Космоса и неговото изследване. В Планетариума на ВВМУ ще остане в до края на месец септември.

By | 2019-09-11T07:32:18+00:00 септември 9th, 2019|2019, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: