Home/2019, Новини, Посещения/Банка ДСК прояви интерес към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Банка ДСК прояви интерес към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 11 септември 2019 г. на официално посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе главният изпълнителен директор на банка ДСК – г-жа Виолина Маринова. Тя бе посрещната от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и заместник-началника по административната част и логистиката – к-н I р. Емил Йорданов.

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК направи  своята първа официална визита в Морско училище, заедно с г-н Юрий Генов, изпълнителен директор и ръководител на направление „ИТ и операции“ на Банка ДСК и г-жа Лилия Бойчева, главен регионален мениджър на РЦ- Варна.

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров посрещна гостите в заседателната зала, където изнесе презентация, представяща историята, традициите и мисията на най- старото техническо училище  в страната. По време на посещението гостите от Банка ДСК имаха възможността да разгледат учебно – материалната база на училището. На срещата бяха обсъдени възможности за съвместно сътрудничество между двете институции. Бяха дискутирани различни варианти за осигуряване на учебна практика и последваща реализация на студентите от специалностите „Киберсигурност“ и „Информационни и комуникационни технологии“ в ИТ звената на банката. „Имаме нужда от ИТ специалисти не само с добра теоретическа подготовка, но и с придобити практически умения, каквито явно се подготвят при вас“, коментира г-жа Виолина Маринова след края на проведената демонстрация на различни реални кибератаки в района на катедра Информационни технологии“. На срещата бяха обсъдени и възможности за използване на учебния център по киберсигурност на ВВМУ от ИТ специалистите на Банка ДСК и провеждане на съвместни образователни инициативи и обучения в Морско училище.

 

By | 2019-09-13T04:47:27+00:00 септември 11th, 2019|2019, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: