Home/2019, Делегация, Новини, Посещения, Събития/Зам.-генералният секретар на Международната морска организация (IMO) посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Зам.-генералният секретар на Международната морска организация (IMO) посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 16 септември 2019 г. заместник-генералният секретар на Международната морска организация (IMO) – Лорънс Барчу, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Велик Занчев, и главният секретар на ИА „Морска администрация“ – Петър Киров, посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Поводът за официалната визита е съвместната организация на Регионален курс за одитори по Схемата за одитиране на държава – членка на Международната морска организация (IMO). Целта на обучението е да се повиши административният капацитет за изпълнение на ангажиментите в съответствие с инструментите на IMO.

Преди официалното откриване на 5-дневното обучение, делегацията беше посрещната от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров. Той изнесе презентация, представяща историята, традицията и мисията на Морско училище.

„Запознавайки се с възможностите на Вашето Училище, съм сигурен, че сме избрали правилното място за провеждането на този курс“, коментира г-н Барчу, след като изслуша представянето с интерес.

По време на посещението гостите от IMO и Министерството на транспорта имаха възможност да разгледат и учебно-материалната база на Училището.

By | 2019-09-16T13:15:32+00:00 септември 16th, 2019|2019, Делегация, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: