Награда за Принос към Училището получи доц. д-р Валентин Велинов

Home/2019, Новини, Празници, Събития/Награда за Принос към Училището получи доц. д-р Валентин Велинов

Награда за Принос към Училището получи доц. д-р Валентин Велинов

На 26 септември 2019 г. на официална церемония пред Академичния съвет и ръководството на флотската Алма матер капитан I ранг (о.р.) доц. д-р Валентин Велинов получи награда за Принос към Училището.

„Чест и почитания на всички, с които съм бил тук – през всичките тези години! Лично съм познавал повече от половината от хората, които сега са на Алеята на преподавателите във ВВМУ. И съм горд с това. Гордея се и с факта, че съм бил част от подготовката на бивши и настоящи командири и се чувствам уверен, че и в бъдеще ще има достойни и подготвени хора за тази дейност“, каза доц. д-р Велинов, след като получи високото отличие.

Капитан I ранг (о.р.) доц. д-р Валентин Велинов е преподавател в катедра „Тактика на ВМФ“ във Военноморско училище от 1985 г., а от 1990 г. заема поста зам.-началник на Катедрата. Той преминава през различни ръководни и преподавателски длъжности. През 2000 г. става първият декан на Факултет „Навигационен“ в Морско училище. От 1 септември 2001 г. е назначен на длъжност началник на Щаба на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

През 2003 г. доц. д-р Велинов се пенсионира и преминава в резерва, но не спира да помага на Училището посредством своите знания и опит за формирането на съвременния облик на учебното заведение.

By | 2019-09-27T03:14:17+00:00 септември 27th, 2019|2019, Новини, Празници, Събития|0 Comments

About the Author: