Home/2019, Новини, Събития, Състезания/Националните поетични празници „Вапцарови дни“

Националните поетични празници „Вапцарови дни“

От 30 ноември до 1 декември 2019 г. в гр. Варна за пети пореден път ще се проведат Националните поетични празници „Вапцарови дни“. Организатори са Община Варна и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, с медийното партньорство на ТВ „Черно море“. В рамките на събитието са включени Първи национален литературен конкурс, посветен на Н. Й. Вапцаров, и Пети национален рецитаторски конкурс по творби на поета за любители.

Рециталът по творби на Никола Вапцаров ще се проведе в зала „Пленарна“ на Община Варна и ще завърши с галаконцерт. Там ще бъдат представени изпълненията на победителите от различните възрастови групи и произведенията, спечелили призови места в литературния конкурс, посветен на Никола Вапцаров. Началото е на 1 декември в 15 часа, а мястото – зала „Пленарна“.

Големите победители от двата конкурса ще представят своите изпълнения и по време на честването на годишнината от рождението на Никола Вапцаров, което ще се проведе на 7 декември от 9:00 часа пред паметника на патрона във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

By | 2019-12-03T16:55:05+00:00 ноември 26th, 2019|2019, Новини, Събития, Състезания|0 Comments

About the Author: