Home/2020, Новини, Посещения, ПСК, Събития/Директорът на Старшинския колеж към Морско училище взе участие в симпозиум в Неапол

Директорът на Старшинския колеж към Морско училище взе участие в симпозиум в Неапол

Директорът на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – оф. канд. Свилен Савов, взе участие в Симпозиум за ръководен старшински състав от Европа и Африка, организиран от гл. сержант на Командването на войските на САЩ в Европа и Африка, който се проведе от 17 до 21 февруари 2020 г. в Неапол, Италия.

На симпозиума присъстваха 40 участници от 17 страни. На събитието бяха обсъждани въпроси, като: важността на сътрудничеството; перспективи за развитието на НАТО; развитие на сержантския състав; подготовка и готовност на военнослужещите и др.

Пред участниците в семинара лекции изнесоха: командващият Обединеното командване на НАТО за Европа и Африка и командващ войските на САЩ в Европа и Африка – адмирал Фого, командващият на VI американски флот – вицеадмирал Лиза Франкети, и началникът на Щаба на войските на САЩ в Европа и Африка – контраадмирал Зиркле, както и главни сержанти от различни нива на армията на САЩ.

Всички лектори подчертаха важността и ролята на сержантския състав за подготовката и боеспособността на войниците. Участниците във форума посетиха и разгледаха Командния център на Командването на войските на САЩ в Европа и Африка и VI американски флот и кораба „Маунт Уитни“.

By | 2020-02-24T14:38:13+00:00 февруари 23rd, 2020|2020, Новини, Посещения, ПСК, Събития|0 Comments

About the Author: