Home/2020, конкурси, Новини, Студенти/Студент от Морско училище спечели конкурс на Португалския културен институт

Студент от Морско училище спечели конкурс на Португалския културен институт

Възпитаникът на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ – Атанас Бележков, спечели първо място в категория „Визуални изкуства“ на ежегодния конкурс на Португалския културен институт „Комойош“ в София. Бележков е студент II курс в Морско училище, специалност „Корабоводене“.

„Възможностите, които дава португалският език, са вълшебни. Именно контактуването с хора от други страни прави живота на човек изпълнен с разнообразие. Сравнявам езика с танц, на който всеки път научавам следващата стъпка“, сподели по време на награждаването своите емоции отличеният студент. Той получи учебни материали и парична награда.

Участието на студенти от Морско училище в курсовете по португалски език е част от дейностите по сътрудничеството между Португалския „Комойош – Институт за сътрудничество и език“ (КИСЕ) и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров.

По силата на протокола за сътрудничество, подписан в края на 2019 г., Морско училище стана един от партньорите на Института, чиято цел е разпространение на португалския език и култура чрез различни програми с чуждестранни основни, средни и висши учебни заведения.

By | 2020-03-09T16:31:59+00:00 март 9th, 2020|2020, конкурси, Новини, Студенти|0 Comments

About the Author: