Home/2020, Новини, Събития/Младежки посланици на НАТО на онлайн дискусия с началника на отбраната

Младежки посланици на НАТО на онлайн дискусия с началника на отбраната

Онлайн дискусия на „Младежките посланици на НАТО“ с началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, се проведе на 27 май 2020 г. Сред 16-те избрани младежки посланици на НАТО за 2020 година е и курсант старшина първа степен Венилин Нешев, който е възпитаник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Програмата „Младежки посланици на НАТО“ е инициатива на НАТО и Младежкото евро-атлантическо дружество в България за 16 млади лидери и иноватори с интерес към дипломацията, международната политика и сигурността.

По време на дискусията, която продължи повече от час, младежите обсъдиха с  адмирал Ефтимов какво е НАТО за България, по какъв начин си взаимодейства Българският флот (и армия) с партньорите от НАТО (по-конкретно Румъния, Турция и САЩ), както и какви са основните предизвикателства и заплахи за черноморската сигурност на България.

Началникът на отбраната сподели част от своя опит от работата си с чуждестранните ни партньори, а на финала на дискусията посъветва младите хора да не се колебаят да станат част от редиците на Българската армия.

 

By | 2020-05-27T15:25:19+00:00 май 27th, 2020|2020, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: