Home/2020, конкурси, Новини, Събития/Студентка от Морско училище зае призовото IV място в конкурс на Комисията за защита на личните данни

Студентка от Морско училище зае призовото IV място в конкурс на Комисията за защита на личните данни

Йоанна Андонова, студентка от специалност „Киберсигурност“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, зае четвърто място в ежегодния студентски конкурс, организиран от Комисията за защита на личните данни. На 17 юли 2020 г. се проведе официалната церемония по награждаване на финалистите.

Конкурсът е първата по рода си ежегодна инициатива, организирана от национален орган по защита на данните на територията на Европейския съюз. Инициативата цели приобщаване на младите хора към търсенето на решения на предизвикателствата пред защитата на личните данни в контекста на дигитализацията и глобализацията, обхващащи всички сфери на живота.

На първия етап участниците писаха есе на тема: „Новите технологии и защитата на личните данни – законодателство и практическо приложение“. До втория етап бяха допуснати петима кандидати. Всеки от тях, с предварително създадени презентация и изложение, защити своите идеи пред конкурсната комисия в рамките на 10 минути.

В своето есе Йоанна Андонова е разгледала задълбочено технологичните аспекти на защитата на личните данни. Тя е предложила съвременни IT решения, които могат да бъдат приложени в ежедневието. Андонова бе наградена с грамота и смартфон.

Всички участници бяха включени в програмата „Посланик на AI“, част от проект AI-Trans: Increasing AI Transparency Through Digital Alternative Learning of Privacy Training, финансиран по програма „Еразъм+“. Проектът осигурява знания и развитие на уменията, свързани с поверителността и защитата на личните данни във връзка с новите технологии и по-специално с изкуствения интелект.

By | 2020-07-28T06:39:18+00:00 юли 17th, 2020|2020, конкурси, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: