Home/2020, Важно, Курсанти, Новини, Прием/67 нови курсанти прие Морско училище

67 нови курсанти прие Морско училище

67 момчета и момичета от цялата страна се вляха в курсантските редици на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. На 14 август 2020 г. бъдещите офицери официално прекрачиха прага на Морско училище. Те бяха придружени от своите родители.

Церемонията по тържественото приемане се състоя пред паметника на патрона на Училището – Никола Вапцаров. Приветствени слова отправиха зам.-началникът по административната част и логистиката – капитан I ранг Емил Йорданов, и началникът на МБАЛ – Варна, към ВМА – полковник проф. Ивайло Въжаров. От името на родителите поздравление отправи Анета Мартинова – майка на един от курсантите.

По време на церемонията момчетата и момичетата бяха запознати със своите командири, а след нейния край младежите си взеха довиждане със своите близки и се отправиха да получат униформите си.

На 19 септември 2020 г. предстои курсантите да положат военна клетва. Дотогава те ще получат базова военна подготовка, която включва физическа и строева подготовка, обща тактика и обучение по дисциплините: „Огневи системи и теория на стрелбата“, „Основи на военното право и нормативната уредба на въоръжените сили“ и „Ядрена, химическа, биологична защита и екология“.

Новите курсанти ще се обучават в специалността „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ в следните специализации: „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“, „Военноморска логистика“ и „Военен лекар“.

 

By | 2020-08-14T13:07:55+00:00 август 14th, 2020|2020, Важно, Курсанти, Новини, Прием|0 Comments

About the Author: