Home/2020, Новини/Годишен отчет пред настоятелствата

Годишен отчет пред настоятелствата

На 26 август 2020 г. се проведе заседание на Съвета на настоятелите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и на Църковното настоятелство на храм „Свети Николай“ при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Членовете на настоятелствата бяха посрещнати от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. В Заседателната зала той им изнесе доклад за състоянието на Училището и за дейностите, проведени през последното полугодие на текущата година. Акцентите бяха свързани с успешното реализиране на редица мероприятия в условията на извънредната епидемиологична обстановка. По отношение на обучението, флотилен адмирал Медникаров посочи успеха в новите програми за обучение, свързани с киберсигурността. „Това дава добри надежди и за успешното стартиране на новата специализация „Мехатроника“ през идната учебна година“, категорично заяви той.

Бяха дебатирани и новите изисквания на Закона за висшето образование относно определянето на членовете на Настоятелството на ВВМУ и се обсъдиха конкретни номинации от Община Варна.

Пред членовете и на Църковното настоятелство проф. Медникаров представи отчет за изразходваните средства за изграждането и вътрешното оформление на православен храм „Св. Николай“ във Висшето военноморско училище. Като резултат от последвалата дискусия бе взето решение за създаването на летописна книга на храма, която да обединява важните моменти от началото на изграждането му до освещаването.  Бе взето решение и за бъдещото стопанисване и управление на храма.

След края на заседанието, присъстващите имаха възможността да видят състоянието на храма, който предстои да бъде официално открит на 20.09.2020 г. от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

 

By | 2020-08-27T08:41:29+00:00 август 26th, 2020|2020, Новини|0 Comments

About the Author: