Home/2020, Курсанти, Новини/Курсанти мериха сили в лагер „Лидерска подготовка“

Курсанти мериха сили в лагер „Лидерска подготовка“

За пети пореден път се проведе лагер „Лидерска подготовка“ в периода от 31 август до 4 септември 2020 г. във войскови район „Карантината“ и акваторията на Варненския залив. В него участваха курсанти от II до V курс на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Целта на лагера е оптимизaция на функционирането на малка флотска единица (екипаж, отряд) при изпълнение на групови задачи.

Курсантите, разпределени в 10 екипажа, изпълниха комплекс от тактически задачи: „Оцеляване на море“, „Търсене и спасяване“, „Стъкмяване на гребно-ветроходна лодка Ял-6“, „Придвижване през непозната територия до район за издирване и оказване на първа помощ на пострадал“, „Повишаване на доверието и оптимизиране на екипната ефективност на екипажа“, „Център по морско дело и управление на безпилотни летателни системи (БЛС)“, „Вземане на решение и изпълнение на активности в критични ситуации“, „Физически активности в групов формат“, „Изграждане на плаващо съоръжение с подръчни материали“, „Психологическо консултиране“.

В четвъртия ден се проведе съревнование между екипажите, в което участниците мериха сили с много ентусиазъм. Победител стана четвърти екипаж, с командир мичман Николай Петров.

 

Видео обръщение към курсантите от господин Симеон Христов – продуцент и баскитарист на група ЕПИЗОД 

By | 2020-09-09T05:15:43+00:00 септември 4th, 2020|2020, Курсанти, Новини|0 Comments

About the Author: