Home/2020, Новини, Празници, Събития/Генерал-майор Венцислав Мутафчийски – доктор хонорис кауза на Морско училище

Генерал-майор Венцислав Мутафчийски – доктор хонорис кауза на Морско училище

Началникът на ВМА и главен лекар на Българската армия – генeрал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Това стана по предложение на курсантите – военни лекари, и с решение на Академичния съвет на ВВМУ от 24 юни 2020 г.

Най-високото почетно научно звание на Морско училище е признание за активния принос на генeрал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски за реализирането на нови образователни проекти и съвместна програма за обучение.

На официалната церемония по връчване на отличието присъстваха: министърът на отбраната – Красимир Каракачанов, командирът на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, кметът на Варна – Иван Портних, генерали, адмирали, ректори на университети и други официални гости.

След прочитане на биографична справка и информация за професионалните успехи на генерал-майор Мутафчийски, началникът на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, връчи медал и диплом – отличителни знаци на Доктор хонорис кауза, както и подарък – морски далекоглед, като символ на визионерството, характерно за кариерата и практиката на главния лекар на Българската армия.

Генерал-майор Мутафчийски подари на флотилен адмирал Медникаров кортик на медицинския офицер.

„В този тържествен момент се чувствам горд да споделя с Вас  радостта си от удостояването ми с почетното научно звание „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Всички тези неща, изброени от биографията ми, са незначителни, в сравнение с това, което правим сега заедно с Висшето военноморско училище и Медицинския университет – възраждането на професията „военен лекар“, каза в своето слово началникът на ВМА – генерал-майор Мутафчийски.

След края на церемонията, по стара традиция той засади дърво в парка на Училището.

By | 2020-09-19T13:48:29+00:00 септември 19th, 2020|2020, Новини, Празници, Събития|0 Comments

About the Author: