Home/2020, Новини, Събития/Началникът на Морско училище участва в образователна дискусия във Варненския свободен университет

Началникът на Морско училище участва в образователна дискусия във Варненския свободен университет

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ откри учебната 2020/2021 г. в присъствието на министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев, и ректорите на висши училища, сред които и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

След официалната церемония за началото на академичната година, започна откритото съвместно заседание на Настоятелството, Академичния съвет и Студентския съвет, подчинено на темата „ВСУ „Черноризец Храбър“ по пътя на модернизацията на висшите училища“. Представена бе концепцията за развитие на Варненския свободен университет в контекста на изпълнението на целите на проекта за Стратегия за висше образование: 2020 – 2030 г. Поставени бяха редица въпроси и проблеми. В последвалата дискусия се включиха ректорите на висшите училища, студенти, кметове и представители на социалните партньори.

Началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Медникаров, направи иновативни предложения, свързани обучението и образователната среда.

By | 2020-09-29T08:50:36+00:00 септември 28th, 2020|2020, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: