Морско училище е домакин на международна научна конференция DIGILIENCE – 2020

Home/2020, международни проекти, Научни конференции, Новини/Морско училище е домакин на международна научна конференция DIGILIENCE – 2020

Морско училище е домакин на международна научна конференция DIGILIENCE – 2020

Втората международна научна конференция „Дигитална трансформация, киберсигурност и устойчивост“ – DIGILIENCE – 2020, започна във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя се провежда от 30 септември до 2 октомври 2020 година. Съвместно с Морско училище, съорганизатори на форума са Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ и Институтът по информационни и комуникационни технологии към БАН.

Конференцията има за цел да установи състоянието на техниката и бъдещите изисквания за осигуряване на устойчивост на процесите, услугите и системите, на които разчитат информационните технологии. Особен интерес представляват проучвания, които изследват системите в тяхната взаимозависимост.

Докладите са групирани в няколко тематични сесии. На сесията „Операции в киберпространството“ водещ бе началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Разгледани бяха още темите „Човешкият фактор в киберсигурността и устойчивостта“, „Цифрови организации в среда на големи данни“ и др.

About the Author: