Home/2020, Научни конференции, Новини, Посещения/Киберспециалисти на кръгла маса в Морско училище

Киберспециалисти на кръгла маса в Морско училище

Кръгла маса на тема „Ролята на главния информационен мениджър за цифровата трансформация и киберустойчивост“ се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 1 октомври 2020 г. Тя е част от Втората международна научна конференция „Дигитална трансформация, киберсигурност и устойчивост“ – DIGILIENCE – 2020, на която Морско училище е домакин в дните от 30 септември до 2 октомври.

Провеждането на научния форум кореспондира с нарастващите зависимости от цифровата инфраструктура и нарастващия брой успешни кибератаки. От друга страна, повишава се и интересът към темата в сферата на бизнеса, публичната администрация и образователните институции.

Участие в кръглата маса взеха командният състав на Морско училище и представители от: Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи, Комуникационна и информационна агенция на HATO, Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз, Държавна агенция „Национална сигурност“, Стационарна КИС, Института по публична администрация, Държавна агенция „Електронно управление“ към Министерския съвет, Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.

Във втория ден от конференцията DIGILIENCE – 2020, участие взе и еврокомисарят за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж – Мария Габриел. Тя се включи онлайн, с поздрав към участниците и изказване по темата за предизвикателствата пред дигиталната сигурност.

About the Author: