Home/2020, Новини, Събития/Космическата учебна година започна в Морско училище

Космическата учебна година започна в Морско училище

В Звездната зала на Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ беше открита космическата учебна година. Преподаватели и студенти от Студентското космическо общество обсъдиха научноизследователската програма по астрономия и космически науки, която ще се реализира в периода 2020 – 2021 година. Продължава работата по научноизследователския проект International Astronomical Search Collaboration, организиран от 20 университета и професионални обсерватории и НАСА. В продължение на три години екипите на Студентското космическо и астрономическо общество откриха над 200 нови астероида.

Бяха представени резултатите от астрономическите наблюдения, провеждани с двуметрови „Фолкс телескопи“ от обсерваториите Халеакала на Хаваите, в САЩ и Сайдинг Спринг в Австралия; 50/70 „Шмит телескоп“ на Националната астрономическа обсерватория – Рожен, Астрономическата обсерватория на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Морската астрономическа обсерватория на ВВМУ.

Сформираха се екипи за участие в  конкурса на НАСА за космически симулации на обекти от обратната страна на Луната и Student Aerospace Challenge на Европейската агенция.

By | 2020-10-05T07:06:19+00:00 октомври 2nd, 2020|2020, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: