Отново куп медали за Морско училище на Държавното военно първенство по лека атлетика

Home/2020, Новини, Спорт, Състезания/Отново куп медали за Морско училище на Държавното военно първенство по лека атлетика

Отново куп медали за Морско училище на Държавното военно първенство по лека атлетика

Държавно военно първенство по лека атлетика се провежда в Сливен. Шампионатът е тридневен и е под егидата на Националната военна спортна федерация. За призовете в отделните дисциплини участват над 115 състезатели от 13 военни спортни клуба.

Отборът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отново достойно представя флотската Алма матер. В дисциплината „хвърляне на гюле“ първото място завоюва Десислава Вълчева от ВВМУ, с резултат от 10,46 м. Втора остана Мадлен Донева от Военен спортен клуб „Атия“, която също е възпитаник на Морско училище и през тази година получи своите лейтенантски пагони.

Шампионка на 100 и 400 метра бягане стана Лилия Костадинова от ВВМУ, а втора на 100 метра е нейната съотборничка Филотея Димитрова, която завоюва второ място и в дисциплината „бягане“ на 1500 м. Второто място на 400 метра бягане е за Славена Костова – също от Морско училище. Женският отбор на ВВМУ отвя конкуренцията и при щафетното бягане. Момичетата курсантки отнесоха златото, а мъжкият отбор в същата дисциплна зае трето място.

Отборът на ВВМУ е воден от една от най-добрите български лекоатлетки – Ваня Стамболова, която е военнослужеща в Морско училище. Тя сподели, че е много развълнувана от успехите на състезателите на Морско училище и се гордее с тях.

Репортаж на ВТК

By | 2020-10-10T15:29:59+00:00 октомври 10th, 2020|2020, Новини, Спорт, Състезания|0 Comments

About the Author: