Home/2020, Новини/Проф. Ненков от катедра „Математика и физика“ в Морско училище изнесе академична лекция

Проф. Ненков от катедра „Математика и физика“ в Морско училище изнесе академична лекция

Академична лекция на тема „Относно някои забележителни числа“ изнесе проф. д-р Веселин Ненков Ненков във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Лекцията се състоя на 21 октомври 2020 г., по повод избора му за професор в катедра „Математика и физика“ във флотската Алма матер.

Професор Ненков е преподавател с голям опит в обучението на учители, ученици и студенти, в подготовката им за национални и международни състезания по математика. Автор е на много научни статии и доклади, участник в национални и международни проекти. През 2016 г. е поканен да изнесе пленарен доклад на Шестия конгрес на Съюза на математиците в Македония. Като член на националните комисии на студентската олимпиада по математика, на олимпиадата по финансова грамотност и състезанието „Европейско кенгуру“, е автор на задачи за ученици и студенти. От 2012 г. предлага задачи и участва в обсъжданията им в ежегодната международна Асамблея Kangourou Sans Frontières.

След изнесената академична лекция, която предизвика голям интерес, заместник-началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов, връчи на Веселин Ненков диплома за професор и сувенир за спомен.

By | 2020-10-23T08:32:19+00:00 октомври 21st, 2020|2020, Новини|0 Comments

About the Author: