Home/Новини/Екип от Морско училище получи награда „Варна“ в областта „Хуманитарни науки“

Екип от Морско училище получи награда „Варна“ в областта „Хуманитарни науки“

Тазгодишната колективна награда „Варна“ в областта „Хуманитарни науки“ бе връчена на колектив от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за проекта Avoiding Collisions at Sea plus. Проектът е изпълнен по програмата „Еразъм“ от международен екип, в който, освен ВВМУ, участваха още три университета: Университет „Солент“ в Саутхемптън, Великобритания, Университет в Риека, Хърватска, и Университет „Бахчешехир“, Турция.

В проекта участваха и частните фирми: „Сий Тийч“ от Кала Д’Ор, Майорка, Испания, „Спинакер“, Словения, и C4FF от Англия. Резултатите от проекта могат да се видят на: www.ecolregs.com.

Мениджър на проекта от страна на ВВМУ бе капитан I ранг Николай Великов – заместник-началникът по чуждоезиковото обучение в Училището. В екипа бяха още: Милен Долапчиев, Димитър Димитров, Иво Лазаров, Йордан Сивков, Графиела Станева и Даниела Николова – всички от състава на Морско училище.

Колективът, получил наградата, благодари на Общинския съвет на Варна – за високата оценка за своя труд, на ръководството на ВВМУ – за създадените добри условия за проектна дейност, и на своите интернационални партньори – за отличното сътрудничество, което се превърна в приятелство.

By | 2020-11-07T14:11:53+00:00 ноември 6th, 2020|Новини|0 Comments

About the Author: