Home/2020, Курсанти, Новини, Празници/Генерал-майор Мутафчийски награди военни лекари от Морско училище

Генерал-майор Мутафчийски награди военни лекари от Морско училище

Началникът на ВМА – генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, награди курсанти – военни лекари, с благодарствени грамоти за активното им участие и принос в действията по овладяване на епидемичната ситуация с COVID-19 във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

8 от военните лекари се грижат за свои колеги курсанти, които са позитивни за COVID-19 и са карантинирани. Бъдещите медици работят доброволно на смени и обгрижват колегите си. Носят им храна, правят им тестове, за което вече са обучени, и помагат по извеждането на вече оздравелите.

Въпреки че вече не е задължителна направата на тест 14 дни след установяването на болестта, с цел да се потвърди оздравяване, курсантите в Морско училище се тестват, за да се следи за пълното им излекуване.

На преминалите заболяването се правят и антителни тестове, с които се проверява кои от курсантите са придобили антитела, за да могат да даряват плазма на нуждаещи се.

Осемте военни медици – курсанти, участват във всички тези процеси и именно заради положените от тяхна страна усилия те получиха грамоти от ген.-майор Мутафчийски, които им бяха изпратени навръх студентския празник – 8 декември.

 

By | 2020-12-08T16:56:29+00:00 декември 8th, 2020|2020, Курсанти, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: